Vivasta JK2

Avoimen luokan jälkikoe järjestettiin Mikkelissä. Tuomarina toimi Markku Korhonen Pieksämäeltä. Jälkiosuus oli suoritusvuorossa ensimmäisenä, seuraavaksi tottis ja sitten esineruutu! Ykköstulos saavutettiin eli M 190 ja T 85, yht. 275 ja JK2

Jälki: Jana oli tehty oikein mukavaan paikkaan ja Viva lähti hyvin suoraan eteenpäin. Se kuitenkin poikkesi takajäljen suuntaan, jolloin tuomari kutsui meitä takaisin. Siinä sitten liina kiepsahti toisen takatassun ympäri ja seuraavaksi kuusennäreen ympäri. Minä lähdin ruuhkaa purkamaan ja sain liinan vielä toisen kerran saman kuusen ympärille. Viva oli jo sitä mieltä, että eikös voitaisi nyt ajaa sitä jälkeä. Tovi siinä meni, kun selvittelin innokasta koiraa irti liinasta ja samalla liinaa irti kuusesta. Tultiin takaisin janalle, jolloin Viva nosti jäljen varmasti oikeaan suuntaan. Samalla huomasin, että liina oli jäänyt oikein kahdella kiepillä mun reiden ympärille. Siinä sitten kompuroin koiran perässä samalla liinaa irrotellen. Hyvä, että en ollut turvallani. Eka keppi tuli yllättävän pian ja Vivahan porhalsi tohkeissaan sen yli. Onneksi se ajoi tarkasti jäljen päällä, joten näin ylityksen itse ja kerkesn vauhdissa napata kepin taskuuni. Lujaa taas mentiin, mutta lopun jäljen Viva ajoi kuin juna ja kepit nousivat helposti toinen toisensa jälkeen. Hiukan lyhyeltä jälki tuntui, sillä meille olisi jäänyt 15 min aikaa etsiä kutosta, jos emme sitä olisi heti löytäneet. Tielle päästyä aikaa oli kulunut 17 min. Pidin ihan kunnon lepuutukset kepeillä, kun huomasin miten sujuvasti homma käy.

Tottis: Olimme ekassa parissa ja Viva joutui ensin paikkamakuuseen. Sain sen erittäin hyvässä mielentilassa ilmoittautumiseen ja paikkamakuupaikalle, jossa se makoili keskittyneesti koko ajan. Suorituspaikalle se tuli myös hyvässä tunnetilassa ja kontaktissa. Seuraaminen oli minusta oikein hyvää Vivan seuraamiseksi. Koira oli keskittynyt ja mukavan pinkeä siinä vierellä. Kontakti ei herpaantunut kertaakaan ja paikka pysyi koko ajan samana. Pientä ääntä se päästeli etenkin rytmin vaihdoksissa ja käännöksissä, mutta ei suinkaan koko aikaa. Kyllähän se myös aukesi ja hiukan painoi, mutta ei pahasti. Täyskäännökset olivat liian väljät ja istumiset olisivat saaneet olla suorempia. Tietysti istui hiukan vinoon, kun seurasikin vinossa :)! Tuomari ei tästä suorituksesta kuitenkaan tykännyt ja tulkitsi ääntelyn kuormittumiseksi. Arvosanaksi antoi tyydyttävän!!

Muut liikkeet Viva suoritti teknisesti erittäin hyvin, mutta ääntely verotti taas pisteitä jonkin verran. Myös pientä varastamisen makua oli ilmassa, eityisesti sivuille tuloissa ja vinoesteelle lähetettäessä, mutta ei onneksi ennakoinut. Pisteet näistä hyvän ja erinomaisen väliltä. Sitten tulikin lopuksi puutteellisen suorituksen vuoro eli eteenmenossa Viva pysähtyi kesken matkan ja kävi maahan enkä älynnyt lähettää sitä uudelleen.

Esineruutu: Tästä ei ole paljoa kerrottavaa. Alle kahdessa monuutissa oli kaksi esinettä tuotuna. Yksi piste meni pienestä pureskelusta ja toinen pienestä kaarroksesta, kun Viva tuli ruudusta mun luo.

Olen hyvin tyytyväinen ja helpottunut erityisesti tottiksen osalta. Vihdoin Viva oli kuulolla ja pysyi hanskassa. Edellisen kerran olen kokenut jotain näin mukavaa alokasluokan IPO -kokeen tottiksessa. Se treenitapa, jota olemme viime aikoina käyttäneet, näyttää tuottavan tulosta, ainakin kotikentällä ja ainakin, kun kentällä ei ollut mitään kiihottavaa, kuten suojelupiiloja tai agilityesteitä :)! Nyt sitten vaan seuraavaa koetta katsomaan.

Päivitetty 23.07.2013