Viva FH1

Viva (Belgeleen Nirso) kävi 10.9. Valkeakoskella erikoisjäljen kokeessa. Tulokseksi saatiin erinomaisesti 97 pistettä ja koulutustunnus FH1. Tuomarina toimi Juha Kurtti.

Jälki oli tehty rehupellolle, jossa ruoho oli melko pitkää. Olisin toivonut Vivan työskentelevän vieläkin maavainuisemmin! Pääasiassa se veti kuin juna kiskoilla, mutta jonkin verran ilmeni nenän nostelua etenkin kulmien jälkeen.  Esineilmaisuista pari oli hitaita. Se reagoi heti, mutta pyllyn alas laskeminen ei ollut sellaista sähäkkää kuin Vivalla yleensä. Pieni virhe oli myös se, että yksi esine jäi tassun ulkopuolelle ilmaisussa. Tätä tuomari ei kuitenkaan käynyt tarkistamassa. Yhdellä esineellä oli myös hiukan vino ilmaisu (lonkkamakuu), mutta tästäkään tuomari ei rankaissut. Kulmat koira meni kuin raiteilla eikä harhoista ollut mitään haittaa. Viva tarkisti osan harhoista hyvin nopeasti nenällään ja osaan se ei reagoinut mitenkään. Pellolla oli siis paljon harhoja, joista kaksi oli kokeeseen kuuluvia ja loput jotain eläinten tms. jälkiä.

Summa summarum! Pari pinnaa olisin itse noista loppupisteistä tiputtanut, mutta suoritus oli hieno joka tapauksessa. Kiitosta pitää antaa Vivan lisäksi myös treeneissä auttaneille jäljentekijöille Sannalle ja Eevalle sekä harhojen polkijoille Heidille, Markukselle ja Eerolle.


 

Päivitetty 15.09.2013